“Met buurtsport breng je sporten dichtbij in de eigen omgeving.”

13 november 2015

Ruim 200 sportieve kinderen trapten vrijdag 13 november het project buurtsport in de wijk Oss-Zuid af. Dit deden zij bij basisschool Pius X door o.a. de sportieve (trefbal)strijd aan te gaan met co-financierende partners binnen het initiatief: de gemeente Oss, Brabant Wonen, de wijkraad Oss-Zuid, Stichting Vivaan en het Sport Expertise Centrum. Ook wethouder Sport Kees van Geffen, enthousiaste leerkrachten van Pius X én mascotte van de campagne Datisoss, Osje, waren van de partij. Naast trefbal werden ook andere sporten/spelen uitgeprobeerd; zo waren er kinderen aan het touwtje springen, hockeyen, tennissen, voetballen èn daagden zij hun ouders uit voor een tikspel. Al met al een geslaagde aftrap!

“EEN GEZONDE SCHOOL!!”

De massaal toegestroomde kinderen waren eensgezind tijdens de aftrapbijeenkomst wat betreft de openingsvraag van Pius X-directrices Frederique Welten-Den Doop en Sandra van de Berkmortel: zij gaan zich met zijn allen hard maken voor een gezonde school waarin waterdrinken, sport en bewegen “vanzelfsprekend” zijn. Wethouder Kees van Geffen, die aansluitend het woord nam, kon dit alleen maar beamen en sprak daarbij nadrukkelijk zijn waardering uit voor de wijkpartners die de handen ineen hadden geslagen om daarbij specifiek buurtsport in Oss-Zuid mogelijk te maken. “Met buurtsport breng je sporten dichtbij in de eigen omgeving.”

Dankzij een unieke samenwerking met diverse (wijk)instellingen en organisaties is het sinds kort mogelijk om op vrijdag na schooltijd, onder begeleiding van een professional vanuit het Sport Expertise Centrum (SEC), in de wijk Oss-Zuid lekker te bewegen. Balsporten, racketsporten, verdedigingssporten….het aanbod varieert per week en richt zich in principe op zowel kinderen als jongeren.

Vandaag stond de aftrap van buurtsport centraal; een aftrap die mede met hulp van wijkverenigingen CITO en TOZ én de inzet van leerlingen Sport Dienstverlening en Veiligheid van Het Hooghuis erg succesvol was.

Buurtsport in Oss-Zuid vindt tijdens schoolweken wekelijks plaats van 14.15 – 15.15 uur. Vertrekpunt vormt daarbij het schoolplein van Pius X, maar gedurende het jaar wordt ook regelmatig uitgeweken naar speelveldjes en -terreinen in de wijk.

Een sfeerimpressie van de aftrapbijeenkomst is terug te vinden in het SEC-fotoalbum.

Meer informatie over buurtsport is hier te vinden.