ambrasoft
Ambrasoft
Via school heb je een brief gekregen om zelf een account aan te maken bijAmbrasoft om thuis te oefenen.
Mocht je geen inlog meer hebben, vraag dit na bij je juf/meester.
nieuwsbegrip
Nieuwsbegrip
Log hier in met je eigen inloggegevens, zoals bekend van school.
Esa
Ruimtevaart ESA
Op deze site wordt uitleg gegeven over ruimtevaart, het zonnestelsel enz. veel wetenswaardigheden over de ruimte, over het klimaat en de aarde.
Nieuwsgierig klik op het plaatje hier links.
taaluitleg
Taalspelletjes en grammatica
Op deze site staan allerlei taalspelletjes en grammatica Nederlands.
Veel  oefeningen, puzzeltjes en spelletjes. Wel een site voornamelijk voor de  bovenbouw leerlingen, dus vanaf groep 6.  
Mediawijsheid
Mediawijsheid 
Wat kun je wel en vooral niet doen met internet, welke gegevens kun je online  afgeven, hoe kun je je het beste gedragen, welke gevaren en valkuilen kun je tegenkomen? Lees en leer hierover via verschillende sites die hier voor je bij elkaar gezet zijn. Voor de ouders zijn via deze site ook veel brochures bij elkaar gezet.
Codekinderen
Codekinderen
Ook zo benieuwd naar hoe een computer werkt? Hoe kan een computer doen wat hij doet? Dat kan alleen maar door slimme mensen die de computer  vertellen wat hij moet doen en als hij daarmee klaar is wat hij dan moet doen, bijvoorbeeld op het scherm laten zien. Hier kun je zelf kennis maken met  programmeren en digitaal rekenen.
Python
Programmeren met Python
Programmeren gaat vaak met een hulpprogramma, op deze site kun je in 11  lessen leren programmeren met Python, een variant van het welbekende BASIC (Beginners All purposed Systematic Instruction Code) een programmeertaal voor alle toepassingen, van rekenen tot taal.Leer snel een kort programma maken en maak kennis met de wereld van de  computer. Let op, programmeren doe je voornamelijk in het Engels, dus enige  kennis daarvan is wel heel prettig.
mijnkindonline
Kinderen en internet
Help, mijn kind zit op internet. Hoe kan ik weten wat geschikt is voor mijn kind, hoe kan ik mijn kind begeleiden op de weg naar goed internetgebruik. Via deze link kom je uit bij allerlei tips voor volwassenen om het gebruik van internet te begeleiden en de kinderen te wijzen op de goede, maar helaas ook gevaarlijke kanten van cyberspace.